Volledig scherm
Peer Witzel en Sem Verheijden in de film ‘Sprinter’.

Limburgse ‘Oscar’ voor Maas en Waalse speelfilm van Graafse Kruisbergen

BATENBURG/ GRAVE - De korte speelfilm Sprinter van regisseur Lou Kruisbergen is zondag uitgeroepen tot beste film tijdens de Limburgse Filmdagen in Sittard. De uitverkiezing is opvallend, omdat de film werd opgenomen in het Gelderse Batenburg, Kruisbergen een rasechte Maas en Waler is, en hij al geruime tijd in het Brabantse Grave woont.

Kruisbergen is echter lid van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (CineLOVA), waardoor hij in Limburg meedong naar de prijzen. Hij was in Sittard niet de enige Maas en Waalse winnaar. Hoofdrolspeler Peer Witzel, bekend als de veerbaas van Alphen, won de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol. Zijn tegenspeelster, de Drutense Sem Verheijden, werd geëerd als beste actrice. Ook de muziek en het geluid wonnen een eerste prijs.

Duivensport

De film gaat over Anneleen (Verheijden), wier opa (Witzel) haar probeert te winnen voor de duivensport en haar tegelijk met haar vader probeert te verzoenen. Sprinter is de naam van de wedstrijdduif die ze grootbrengen.

Kruisbergen was met, onder meer,  zijn rechterhand op de filmset Mathieu Willems bij de prijsuitreiking. Ze kunnen zich nu opmaken voor een volgende wedstrijd. Met nog zeven andere Limburgse films is Sprinter genomineerd voor het Nova Filmfestival, het landelijke festival waar de beste amateurfilms van Nederland worden vertoond.

Volledig scherm
Lou Kruisbergen en zijn rechterhand Mathieu Willems met de filmprijs. © Christien den Boer
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal