Loco-burgemeester Paul Loermans van Wijchen (staand, achter de tafel) bespreekt samen met burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Druten (zittend, naast hem) de coronasituatie met de crisisstaf van de Werkorganisatie Druten-Wijchen, in de raadszaal van Kasteel Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Loco-burgemeester Paul Loermans van Wijchen (staand, achter de tafel) bespreekt samen met burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Druten (zittend, naast hem) de coronasituatie met de crisisstaf van de Werkorganisatie Druten-Wijchen, in de raadszaal van Kasteel Wijchen. © Koen Verheijden

Loco-burgemeester Loermans meteen vol aan de bak: ‘Bellen en appen tot ’s avonds laat’

interviewWIJCHEN - Als loco-burgemeester van Wijchen zit Paul Loermans plotseling midden in de corona-crisis. ,,Ik zit bij overleggen waar ik tot nu toe alleen maar van gehoord had.’’

5 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  10 maanden geleden
  Hier heb je gelijk in... het valt op dat afgedankte PvdA, D66, GroenLinks, VVD en CDA politici nu ergens burgemeester mogen worden.Als dat niet lukt - dan krijgen ze een topfunctie bij een publieke instelling.Indien dit ook niet lukt, dan krijgen ze een hoge en goedbetaalde functie bij EU-Brussel, denk hierbij aan Eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA).
 • WitteHomberg

  10 maanden geleden
  Wat is tegenwoordig überhaupt de toevoeging van een (loco) burgemeester, ouderwets achterhaalde baantjescarrousel. Als je voor je partij niks meer kunt betekenen of je gaat weg door een of ander schandaal word je ergens aangesteld als burgemeester. De burgers zelf hebben geen inspraak. 
 • de heer J. Zomers (67)

  10 maanden geleden
  Burgemeester of loco-burgemeester is geen lolletje meer tegenwoordig.Je hebt het een niet gehad of er komt weer een ander probleem waar je dag en nacht mee bezig bent.De tijd van Swiebertje en Bromsnor - dat de burgemeester gezellig thuis bij Saartje een bakje koffie kan drinken... is niet meer.
 • Ton Jansen

  10 maanden geleden
  het is mij te duur om premium te betalen dus dan maar geen nieuws
 • Jeetje

  10 maanden geleden
  Goed om te zien dat ze ook 1,5 meter van elkaar vandaan blijven.......niet dus
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Maas en Waal