Foto van een demonstratie van onderwijzers.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto van een demonstratie van onderwijzers. © ANP

Loonkloof voor juffen en meesters bijna gedicht. ‘Ik ben wel klaar met het actievoeren’

Er komt een structureel een half miljard naar het basisonderwijs om de lonen van juffen en meesters verder op te hogen. Doel is om de kloof van duizenden euro’s tussen het salaris van een basisschoolleerkracht en een docent van de middelbare school kleiner te maken. 

7 reacties

 • Willem Zuidersteen

  12 maanden geleden
  Vrijwel alle stakingen worden gevoed door vakbonden die zo leden werven. Vaak vul je dus vooral de zakken van die partijen en krijg je er zelf maar een stuiver bij. Ga zelf eens in overleg met je werkgever en laat zien waarom je wat meer waard bent geworden, dan kun je zonder schade aan het bedrijf heel veel voor elkaar krijgen.
 • Arjen Daverveld

  12 maanden geleden
  LJM Schaars en Maarten de Vries: informeer je voordat je hier feitenvrij allerlei bedragen gaat roepen. Ik vind dat de Gelderlander dit soort dingen moet checken voordat dit soort berichten hier op dit forum weer de sfeer gaan bepalen. Over de bedragen die jullie noemen kunnen de gewone juffen of meesters met een fulltime baan alleen maar dromen. Nog los van het feit of een fulltime baan in het onderwijs wel mogelijk is, qua werkdruk.
 • Ceciel Buijser

  12 maanden geleden
  Het is zo simpel. Als het salaris goed was geweest, dan was er ook geen sprake van een lerarentekort.
 • LJM Schaars

  12 maanden geleden
  Tja. Een juf verdient bij 36 urige werkweek max 4500 euro per maand zonder allerlei toeslagen. Een verpleegkundige in het ziekenhuis op bijvoorbeeld een chirurgische afdeling 3500 zonder toeslagen.
 • josz Grootveld

  12 maanden geleden
  Het lerarentekort in het basisonderwijs kan goeddeels opgelost worden door de vele parttime werkende juffen minimaal 70 % te laten werken. Die hebben nu een relatief hoog salaris door de belastingvrije voet.