'Lossie' is terug van nooit weggeweest

WIJCHEN - 'Lossie' is terecht. De zwarte flatcoated retriever, waarnaar gezocht werd in het bosrijke gebied tussen de Hatertse Vennen, de Berendonck en de A73, blijkt een hond uit de omgeving . Hij laat zichzelf uit en keert daarna terug naar huis.

Volledig scherm
De enige keer dat 'Lossie' op de foto is gezet. Inmiddels is bekend wie de eigenaar is. © eigen foto

Dat meldt Angelique van 't Riet van Speurhondengroep Zuid-Holland, die afgelopen weken betrokken was bij de zoekactie. Het zoeken begon nadat wandelaars melding maakten van een zwerfhond die soms een stukje met hen meewandelde. Na aandacht in de media kwamen er meerdere meldingen binnen, uit de wijdere omgeving. 'Lossie', zoals de hond werd aangeduid, kon echter niet gevangen worden.

Afgelopen week zag een medewerkster van de speurhondengroep Lossie lopen en slaagde erin het dier te volgen naar huis. Zo kwam ze in contact met de eigenares, die bevestigde dat het haar hond was. ,,Ze had wel gehoord over een zoekactie in de buurt, maar dacht dat het om een gewonde of vermagerde hond ging. Daarom dacht ze dat het om een andere hond ging dan de hare", zegt Van 't Riet. 

Paniek om niets dus? ,,Nee, zeker niet. Elke melding moet je serieus nemen. Bovendien: een hond die zichzelf uitlaat in zo'n groot gebied met drukke wegen, is niet normaal. Het risico bestaat immers dat er iets met zo'n dier gebeurd. Onder 'je hond verzorgen' versta ik toch iets anders", zegt ze. ,,Nu we weten bij wie 'Lossie' hoort, kunnen we deze actie afsluiten."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal