Maand minder cel voor inbreker die in elkaar werd geslagen door bewoner

ARNHEM – Een 48-jarige inbreker die bij betrapping in Wijchen door de bewoner bewusteloos werd geslagen, gaat een maandje minder de cel in dan was geëist. De rechtbank oordeelde woensdag dat de bewoner buitensporig veel geweld heeft gebruikt.

Dat betekent dat de inbreker, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is veroordeeld tot zeventien maanden cel voor de inbraak in de woning aan de Celsiusstraat op 14 februari, plus nog een inbraak, die hij eerder in Nijmegen pleegde.

Dochter ontdekte de inbreker

Toen de dochter van de bewoner in Wijchen zag dat er werd ingebroken, belde ze haar vader. Hij kwam, zag de inbreker en blokkeerde hem de weg. Vervolgens ontstond een worsteling waarbij de inbreker een hersenschudding, een gebroken rib, gekneusde ribben en een kapot oor opliep. Hij raakte buiten westen en kon zich later niets meer herinneren. Dat hij had ingebroken staat vast. Hij had horloges in zijn zak die van de bewoner waren.

De officier van justitie merkte twee weken geleden op dat de bewoner ‘terecht enig geweld’ heeft gebruikt. De raadsvrouw vond dat de bewoner er zo op los had geslagen dat er strafvermindering moest komen. Daar is de rechtbank in meegegaan.

De inbreker heeft een lang strafblad en de reclassering ziet geen mogelijkheden meer voor begeleiding. Reden voor de rechtbank om hem deze straf op te leggen. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal