Maas en Waalse feestacts blazen dak van het Ziggo Dome: ‘Moddervet optreden’

Update/VideoAMSTERDAM - Wat begon als een droom voor twee Maas en Waalse jongens, eindige zaterdagavond in één groot feest. Het Feestteam blies samen met meer dan twintig andere artiesten het dak van een goed gevuld Ziggo Dome, tijdens het Grootste Feestcafé van Nederland.

Busladingen vol grotendeels verkleedde feestgangers trokken zaterdag vanuit het land van Maas en Waal - en de rest van Nederland - naar de Ziggo Dome voor de eerste editie van het spektakel.

Een feest met een Maas en Waals tintje: al tijdens de intro schalt een gepimpte versie van Het Land Van Maas En Waal van Boudewijn de Groot door de speakers. Nog voordat het feest goed en wel begonnen is vliegt het eerste bier al door de lucht en gaat het feest lost.

Feestteam

Het Feestteam, bestaande uit Drutenaar Stan van den Dobbelsteen en Frank de Bruijn uit Wijchen, hebben lang toegewerkt naar deze avond. ,,Dit feest is voor ons een droom die uit komt,” vertelt Stan.

 De heren ogen vlak voor aanvang van het feest nog kalm. ,,Er is een beetje gezonde spanning,” vertelt Frank. ,,Maar we zijn er helemaal klaar voor. Het publiek stroomt nu langzaamaan binnen en je voelt aan alles dat het goed gaat komen.‘’

Volledig scherm
Het Feestteam tijdens het Grootste feestcafé van Nederland in de Ziggo Dome. © Tom Hessels

Verkleed in januari?

De feestvierders uit Maas en Waal zorgen nog voor enkele verbaasde Amsterdamse blikken: wie gaat er nu verkleed in januari? De feestgangers zijn echter niet de enige die deze avond over de rivieren trekken.

Quote

Het is uniek dat wij hier nu staan

Gebroeders Rossig

Ook twee andere acts uit het gebied maken hun entree deze avond op een van de vier podia in de Ziggo Dome: de Gebroeders Rossig uit Wijchen en de Nijmeegse volkszanger Ronnie Ruysdael.

Voor de vier heren van de Gebroeders Rossig stond een optreden in de Ziggo Dome hoog bovenaan hun bucketlist. ,,Het is echt uniek dat wij hier nu staan,” vertellen zij. 

,,Zeker als je dan hoort dat er bussen vol feestvierders uit de omgeving komen is het voor ons echt bijzonder. En het is voor ons een mooie kans om ons extra te laten zien.”

Dubbel feeest

,,Moddervet.” Zo omschrijft Ronnie Ruysdael dat hij mag optreden in de Amsterdamse poptempel. ,,Een prachtig concept tijdens het dipje in de weken na Kerst. En het is voor mij dubbelop feest.

Naast dat ik hier nu sta is het het 25 jarig jubileum van ‘dans je de hele nacht met mij.’ Dat ik het lied dan hier nu in de Ziggo Dome mag zingen is toch geweldig.”

Voor Frank en Stan is de avond geslaagd als de aan het einde van de avond bij de uitgang staan en de bezoekers horen zeggen: ,,dit was fantastisch, we zouden graag nog een keertje terug willen komen. Dat is wel het hogere doel.”

Of de heren na de nummer één op hun wensenlijst nog andere dromen hebben? ,,Volgend jaar terugkomen voor deel twee?” besluiten de heren.

Volledig scherm
Ronnie Ruysdael tijdens het Grootste feestcafé van Nederland in de Ziggo Dome. © Tom Hessels

Maas en Waal