Ronnie de Hoog voor de voormalige boerderij aan de Eindsestraat, waar nu zijn hoveniersbedrijf in zit. In de kelder onder de schuur links van de boerderij zaten de malariamuggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronnie de Hoog voor de voormalige boerderij aan de Eindsestraat, waar nu zijn hoveniersbedrijf in zit. In de kelder onder de schuur links van de boerderij zaten de malariamuggen. © Menno Pols/DG

Malariamug definitief uit Balgoij verdwenen: ‘We kunnen eindelijk weer buiten zitten’

BALGOIJ - Hoveniersbedrijf De Hoog mag definitief blijven op hun nieuwe stek in een verbouwde boerderij aan de Eindsestraat in Balgoij. De buren zijn blij: zij hebben geen last meer van de zwermen malariamuggen die uit de varkensstallen kwamen. 

,,Het krioelde gewoon van de muggen in de zomer. In de hoek van ons overdekte terras zaten er zo veel dat we ze met de stofzuiger opzogen”, zegt Sjaak van Haren. Hij woont schuin tegenover de verbouwde boerderij waar sinds eind 2018 hoveniersbedrijf De Hoog in zit. Dat zat eerst in Nederasselt, een kilometer verderop, in de gemeente Heumen, maar moest daar weg omdat de plek waar ze zaten niet de juiste bestemming had. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal