Man uit Beek krijgt twee jaar cel na neersteken ex van vriendin in Wijchen

ARNHEM – Een twintigjarige inwoner van Beek is woensdag veroordeeld voor het neersteken van de ex-vriend van zijn vriendin. Dat deed hij afgelopen zomer in Wijchen. De rechtbank legde hem twee jaar cel op voor poging doodslag.

Het slachtoffer liep een acht centimeter diepe steekwond op bij zijn sleutelbeen. Vitale organen en bloedaders werden net niet geraakt. Hij kwam er met littekens in zijn hals en een stevig psychisch trauma vanaf.

Bedreigingen

De aanvaller, destijds nog woonachtig in Wijchen, zei op de zitting twee weken geleden dat hij zich bedreigd voelde. De ex van zijn vriendin, met wie hij inmiddels samenwoont, zou haar en hem diverse malen hebben bedreigd. Die dag kondigde de ex aan langs te komen. Hij wilde met zijn ex-vriendin spreken. De toen nog Wijchenaar zag hem aankomen en uit zijn auto stappen. Hij pakte een mes, ging naar buiten en haalde uit.

De rechtbank ziet geen bewijs dat hij het slachtoffer met voorbedachten rade heeft aangevallen. Wel verwijt ze hem zonder reden het leven van het slachtoffer ernstig in gevaar te hebben gebracht.

De man moet het slachtoffer vierduizend euro betalen. 

Volledig scherm
2014-10-30 15:02:24 ARNHEM - Exterieur van de rechtbank waar het hoger beroep van de journalist Hendrik-Jan Korterink plaatsvindt. Eerder kreeg Korterink van de kortgedingrechter in Zutphen te horen dat zijn boek met de verklaringen van kroongetuige Fred Ros de komende 6 maanden niet mag verschijnen. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal