Volledig scherm
© Politie

Man uit Wamel gepakt met drugs in auto

WIJCHEN - Een 22-jarige man uit Wamel is in de nacht van zaterdag op zondag op de Schanaker in Wijchen aangehouden voor het bezit van meerdere zakjes drugs. Uit een blaastest bleek dat de man ook teveel alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 110 ug/l terwijl de limiet voor hem als beginnend bestuurder ligt op 90 ug/l.

Agenten zagen op de Schoenaker een auto rijden waarvan een koplamp defect was.

Aanhouding
Ze besloten de bestuurder te laten stoppen en hem te wijzen op zijn kapotte licht. Toen de man staande werd gehouden roken de agenten een sterke alcohollucht. Bij een blaastest liep de man tegen de lamp. Hij moest mee naar het politiebureau. Toen een van de agenten de auto van de verdachte op een veilige plaats wilde parkeren, vond hij in de auto meerdere verpakkingen met zeer waarschijnlijk drugs aan.

Weegschaal
Er lag ook een weegschaal in de auto van de verdachte. Vermoedelijk wordt die gebruikt om kleine hoeveelheden drugs af te wegen. De verdachte is meengenomen naar het politiebureau. Hij is meegenomen voor het bezit van drugs. Verder krijgt hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol.

Maas en Waal