Hulpdiensten op de kermis in Wijchen na het ongeval in september 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten op de kermis in Wijchen na het ongeval in september 2019. © Erik van ’t Hullenaar

Marco verloor been door ongeluk op kermis: OM vervolgt eigenaar van attractie

WIJCHEN - Het Openbaar Ministerie (OM) stelt vervolging in tegen de eigenaar van de Deca Dance, de attractie waarmee in september 2019 in Wijchen een ernstig ongeluk gebeurde. Wijchenaar Marco van As verloor bij dat ongeluk een been.

4 reacties

 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Domme reactie Marloes Achterbeke, in paniek nemen mensen soms vreemde beslissingen, zoals eerst hun moeder bellen ipv 112 als ze een ongeluk gehad hebben. Niet gelijk melden dat er iets niet goed zit in iemands hoofd, daar heeft niemand wat aan. Over de duur van het onderzoek en de schuldvraag is aan het OM. Dat het zo lang duurt is verwijtbaar. Echter zullen er geen winnaars zijn in deze dramatische zaak.
 • Sandra Vliet

  1 jaar geleden
  Eerder interview van eigenaar: "Ik zit nu al anderhalf jaar thuis. Eerst kwam het ongeluk en toen de corona crisis. Ik ben bij de dokter geweest en ik heb af en toe een slaappilletje nodig gehad. Het is vervelend dat het onderzoek zo lang duurt." Los van of deze eigenaar schuldig is, erg vreemde persoonlijkheid. Hij vindt het vooral belangrijk om aan te geven zelf geen schuld te hebben. Nare persoonlijkheid. Komt heel narcistisch over. Arme vader die zijn been zo verloren heeft, beterschap.
 • Marloes Achterbeke

  1 jaar geleden
  Had al veel eerder moeten gebeuren. Helemaal schandalig vind ik dat de zoon van de exploitant eerst zijn vader belde ipv de hulpdiensten. Omstanders deden dat gelukkig wel maar het geeft wel aan dat er iets niet lekker loopt in dat hoofd.
 • Achter hooker

  1 jaar geleden
  1 jaar gevangenisstraf. En dan. Krijg je hier door je been terug.

Maas en Waal