Hulpdiensten op de kermis in Wijchen na het ongeval in september 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten op de kermis in Wijchen na het ongeval in september 2019. © Erik van ’t Hullenaar

Marco verloor been door ongeluk op kermis: OM vervolgt eigenaar van attractie

WIJCHEN - Het Openbaar Ministerie (OM) stelt vervolging in tegen de eigenaar van de Deca Dance, de attractie waarmee in september 2019 in Wijchen een ernstig ongeluk gebeurde. Wijchenaar Marco van As verloor bij dat ongeluk een been.

4 reacties

 • Mark Pier

  1 week geleden
  Domme reactie Marloes Achterbeke, in paniek nemen mensen soms vreemde beslissingen, zoals eerst hun moeder bellen ipv 112 als ze een ongeluk gehad hebben. Niet gelijk melden dat er iets niet goed zit in iemands hoofd, daar heeft niemand wat aan. Over de duur van het onderzoek en de schuldvraag is aan het OM. Dat het zo lang duurt is verwijtbaar. Echter zullen er geen winnaars zijn in deze dramatische zaak.
 • Sandra Vliet

  1 week geleden
  Eerder interview van eigenaar: "Ik zit nu al anderhalf jaar thuis. Eerst kwam het ongeluk en toen de corona crisis. Ik ben bij de dokter geweest en ik heb af en toe een slaappilletje nodig gehad. Het is vervelend dat het onderzoek zo lang duurt." Los van of deze eigenaar schuldig is, erg vreemde persoonlijkheid. Hij vindt het vooral belangrijk om aan te geven zelf geen schuld te hebben. Nare persoonlijkheid. Komt heel narcistisch over. Arme vader die zijn been zo verloren heeft, beterschap.
 • Marloes Achterbeke

  1 week geleden
  Had al veel eerder moeten gebeuren. Helemaal schandalig vind ik dat de zoon van de exploitant eerst zijn vader belde ipv de hulpdiensten. Omstanders deden dat gelukkig wel maar het geeft wel aan dat er iets niet lekker loopt in dat hoofd.
 • Kom oet Wenters

  1 week geleden
  1 jaar gevangenisstraf. En dan. Krijg je hier door je been terug.
 1. Veroordeelde Wijchense zorgdirecteur noemt zich ‘psychotherapeut’ en werkt gewoon door
  PREMIUM
  6

  Veroordeel­de Wijchense zorgdirec­teur noemt zich ‘psychothe­ra­peut’ en werkt gewoon door

  WIJCHEN - De eigenaar en bestuurder van de Wijchense jeugdzorg- en GGZ-instelling Compass GGZ blijkt te zijn veroordeeld voor corruptie, stalking en bedreiging met een stiletto, noemt zich ten onrechte uit psychotherapeut en mag toch gewoon doorwerken met minderjarige cliënten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het bedrijf sinds 2018 in beeld, maar het bedrijf kan desondanks het werk in de jeugdzorg tot op heden voortzetten.
 2. Vrienden zamelen geld in voor slachtoffer kermisongeluk Wijchen: ‘tijd voor juridisch getouwtrek heeft het gezin van Marco niet’
  PREMIUM

  Vrienden zamelen geld in voor slachtof­fer kermisonge­luk Wijchen: ‘tijd voor juridisch getouwtrek heeft het gezin van Marco niet’

  NIJMEGEN/ WIJCHEN - Een avondje Wijchense kermis met zijn zoontje werd een horroravond voor Marco van As (38). Bij een ongeluk in een attractie verloor hij het ene been en raakte het andere verbrijzeld. Toch gaat het naar omstandigheden goed met hem, laat hij vanuit het ziekenhuis weten. Inmiddels zijn vrienden van Van As een inzamelingsactie gestart.
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Maas en Waal