Volledig scherm
Wijchen Schaatst in 2014. © DG

Markt maakt plaats voor Wijchen Schaatst (video)

WIJCHEN - Vier weken lang staat de Wijchense markt niet op de Markt, maar aan de Oosterweg. De kooplieden bouwen hun kramen vanaf 15 december achter het winkelcentrum op, zodat Wijchen Schaatst de tweejaarlijkse ijsbaan op het marktplein in de plaats neer kan zetten. De bouw van de ijsbaan begint de week daarvoor, zodra de warenmarkt van 8 december is verdwenen.

Dan heeft Wijchen Schaatst ruim een week de tijd om de tent op te bouwen en de ijsvloer te leggen. Op vrijdag 16 december wordt het evenement geopend met een vuurwerkshow.

Flyers
Om de marktkooplieden te bedanken voor hun medewerking gaan de vrijwilligers van Wijchen Schaatst campagnevoeren. Door flyers uit te delen op marktdagen, worden Wijchenaren geïnformeerd over de tijdelijke verhuizing. Dat gebeurt op 1 en 8 december.

Traktatie
Tijdens Wijchen Schaatst krijgen mensen die op woensdagen een kaartje kopen een 'traktatiekaartje'. Daarmee kunnen ze een dag later producten kopen op de markt.

Schaatsfeest
Het schaatsfeest in Wijchen heeft dit jaar voor het eerst een overkapping. Die wordt doorzichtig, zodat het winkelpubliek op de ijsbaan in Wijchen kan kijken. Wind, sneeuw en regen kunnen geen roet in het eten gooien. Tot en met 8 januari kan er in Wijchen worden geschaatst.

Promotievideo voor Wijchen Schaatst 2016.

Maas en Waal