In het riviertje de Devel bij Zwijndrecht was in april van dit jaar ook sprake van een plotselinge massale karpersterfte. Wat daar de oorzaak was is niet bekend.
Volledig scherm
PREMIUM
In het riviertje de Devel bij Zwijndrecht was in april van dit jaar ook sprake van een plotselinge massale karpersterfte. Wat daar de oorzaak was is niet bekend. © Rinie Boon

Massale sterfte van karpers in De Berendonck, visverbod tot minimaal half augustus

WIJCHEN - In recreatieplas De Berendonck tussen Wijchen en Nijmegen zijn tientallen dode karpers aangetroffen. Er geldt een tijdelijk visverbod. Voor onderzoek worden zieke vissen gevangen.

4 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  1 week geleden
  @Marinka Koopi: Dan zou ik verwachten dat het vorige zomers ook al het geval zou zijn geweest. De sauna staat er namelijk ook al weer enkele jaren. En zou het ook niet onlogisch zijn om dan te verwachten dat men bij de Maarsseveense Plassen, Bussloo en/of Kievitsveld al jaren ook dezelfde vissterfte kent, want daar bevind zich ook een saunabedrijf direct aan de waterplas.
 • Marinka Koopi

  1 week geleden
  Heeft dit met de sauna te maken? Eerder was dit nooit.
 • Theo Binnendijk

  1 week geleden
  Visverbod, maar het is een recreatieplas; is het zonder risico's om tussen dode karpers te zwemmen?
 • Eelco de Boer

  1 week geleden
  "De bedoeling van de Hengelsportfederatie is het om geen onnodige stress te veroorzaken bij zieke en verzwakte vissen". Dus ze geven nu eindelijk toe dat de hengelsport onnodige stress veroorzaakt bij vissen, maar dat ze dit voor gezonden vissen aanvaardbaar vinden en alleen zielig vinden als de vis toch al ten dode is opgeschreven?

Maas en Waal