Volledig scherm
Op deze plek, aan het eind van de Don Emanuelstraat, verrijst mogelijk bebouwing op de oever van Wijchens Meer. © Eveline Van Elk

Meepraten in 't Mozaïek over project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’

WIJCHEN - Over het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer worden de komende weken diverse politieke avonden gehouden in sociaal cultureel centrum 't Mozaïek. Daar kan onder meer ingesproken worden over het megaproject. 

Komende dinsdag, 24 september, is er een informatieavond in 't Mozaïek. Deze begint om 19.00 uur. Er wordt toelichting gegeven op Tussen Kasteel en Wijchens Meer en mensen kunnen vragen stellen. Een week later, op dinsdag 1 oktober, is er een inspreekavond. Deze begint om 19.00 uur en duurt tot maximaal 22.00 uur. Tijdens deze avond kunnen mensen hun visie op het bestemmingsplan geven en eventuele zorgen uiten. 

Wie gebruik wil maken van het spreekrecht moet zich aanmelden bij de griffie van de gemeente Wijchen. Dat kan door een mail te sturen naar griffie@wijchen.nl of door te bellen naar  088 - 432 7203. Mailen of bellen moet vóór vrijdag 27 september 12.00 uur. Er kunnen maximaal 45 mensen inspreken en iedere inspreker krijgt drie minuten de tijd. 

Op 7 oktober een commissievergadering

Op maandag 7 oktober is er een commissievergadering van de Wijchense gemeenteraad in ’t Mozaïek over het bestemmingsplan. Hierin vindt de politieke voorbespreking plaats. Het uiteindelijke besluit wordt door de gemeenteraad genomen tijdens de reguliere raadsvergadering op donderdag 31 oktober. Deze vergadering wordt gehouden in de raadszaal in Kasteel Wijchen. Omdat er een aparte inspraakavond is, kan er bij de commissie- en raadsvergadering niet ingesproken worden. De manier van werken met speciale avonden in ’t Mozaïek werd ook gehanteerd bij het besluit over een tweede ontsluitingsweg voor de wijk Kerkeveld. 

650 zienswijzen

Tussen Kasteel en Wijchens Meer is de naam van een grote operatie waarbij het oostelijk deel van het centrum van Wijchen een facelift krijgt. Op het ontwerp-bestemmingsplan kwamen 650 zienswijzen binnen. Veruit de meeste gingen over het plan van het college van B en W om een klein deel van de noordelijke oever van het Wijchens Meer te bebouwen. Naar aanleiding van de zienswijzen bracht het college het maximale volume van de bebouwing terug van 450 tot 200 vierkante meter. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal