De theaterzaal van ’t Mozaïek in Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
De theaterzaal van ’t Mozaïek in Wijchen. © Eveline van Elk

Meer geld voor Mozaïek: zaal behouden voor school en dansclub

WIJCHEN - Scholen, amateurkunstverenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen ook in de toekomst betaalbaar terecht in de theaterzaal van ’t Mozaïek in Wijchen. De gemeente Wijchen verhoogt de subsidie aan het sociaal, cultureel en educatief centrum zodanig, dat het theater niet aan activiteiten hoeft in te boeten.

De gemeenteraad ziet namelijk niets in het voorstel van wethouder Paul Loermans om het theater nog slechts professionele optredens te laten verzorgen die relatief goed worden bezocht.

Een ruime meerderheid wil ook niet dat, onder meer, scholen en verenigingen het volle pond moeten betalen om de zaal te huren voor een dansvoorstelling, musical of educatieve voorstelling. Ze krijgen nu ruim 40 procent korting, wat per avond honderden euro’s scheelt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal