Volledig scherm
Milou Gubbels eet haar pannenkoek. © Eveline Van Elk

Miliou smikkelt een pannenkoek voor de voedselbank

HERNEN - Milou Gubbels uit Hernen laat zich een flinke pannenkoek goed smaken in dorpshuis De Mijlpaal. Daar bakten haar grotere schoolgenoten uit groep zeven en acht misschien wel honderd stuks voor alle leerlingen van basisschool Heilig Hart, en ook voor iedereen uit de buurt die zich meldde.

Het was deze donderdag namelijk ‘Sint-Pannekoek’, een dag waarop door heel het land pannenkoekachtige acties zijn voor het goede doel. Voor het tweede jaar op rij kon je in acht dorps- en wijkcentra in de gemeente Wijchen pannenkoeken komen eten. In ruil voor dat lekkers moest je iets houdbaars voor de voedselbank inleveren.

De Wijchense initiatiefnemer Mireille Roelofs hoopt de actie de komende jaren in de hele regio te introduceren. Om te beginnen in Druten en West Maas en Waal, maar ook Nijmegen en Beuningen staan op haar lijstje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal