Impressie van het zonnepark dat komend jaar wordt gerealiseerd op het terrein dat ligt opgesloten tussen de A73 en en de Bijsterhuizenstraat in Nijmegen West.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het zonnepark dat komend jaar wordt gerealiseerd op het terrein dat ligt opgesloten tussen de A73 en en de Bijsterhuizenstraat in Nijmegen West. © Buro Waalbrug / Engie

Minder fruit en bloemen onder zonnepark A73, maar wel volop biodiversiteit

NIJMEGEN - Onder de 90.000 zonnepanelen van het zonnepark dat langs de A73 bij Nijmegen verrijst, komen minder fruit en bloemen dan eerst gedacht. Omdat deze gewassen minder goed gedijen op de zware kleigrond wordt nu vooral gekozen voor biodiversiteit. 

16 reacties

 • Johann Janssen

  1 week geleden
  onkruid zal men bedoelen, die lieden weten niet eens wat biodiversiteit is.
 • Maso Sanne

  1 week geleden
  En zo worden wij elke keer bij de veter genomen door de klimaat wappies.
 • Carel van ‘t Zand

  1 week geleden
  Erg fraai straks... dat uitzicht over oververhitte chemische zwarte velden, gemaakt door Chinese dwangarbeiders. Grondstoffen die gedolven zijn door kinderen en de allerarmsten van deze wereld. Nee jôh... die subsidieslurpers en zakkenvullende wethouders weten daar allemaal niks van... Recycling? Dat zien ze dan wel weer... Zet er nog een paar windturbines bij en het plaatje is compleet. Niemand wil dit, behalve een kleine doordrammende elite.
 • J. Zomers

  1 week geleden
  Zonneparken dat wordt geen succes. Op de zonnepanelen nestelt zich stof, zand, modder, mos en gras... hierdoor daalt het rendement aanzienlijk. Er is nog een nadeel, de zonnepanelen worden in de zomerzon 80 graden - deze hitte slaat neer in de parken en weilanden zodat we in de zomer vaker boven de 40C komen. Hetzelfde geldt voor de zonnepanelen op daken... ook die worden gloeiend heet. Als je over opwarming praat, dan is dit de opwarming van het klimaat.
 • J. Kersten

  1 week geleden
  Als we nu geen platte daken zouden hebben alla, maar volgens mij zijn die er meer dan voldoende. Als een bedrijf een bouwaanvraag indient de verplichting stellen dat er zonnepanelen op het dak komen te liggen. Dit had men al veel eerder moeten doen dan was de nood veel minder groot geweest en hadden we deze landschapsvervuiling ook niet nodig gehad.

Maas en Waal