Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Mysterieuze mishandeling en bedreiging: vrijspraak voor kale verdachte met bodembekkenmatjes

WIJCHEN - „Nou, daar zitten we dan…” laat rechter Tomassen zich ontvallen wanneer ze tijdens de zitting constateert dat de zaak vastloopt. Die is dan ook ‘niet voortvarend aangepakt’ stelt ze in haar vonnis vast. Met ‘we’ bedoelt ze overigens de advocaten van slachtoffer en verdachte want zelf zijn deze twee niet komen opdagen.

Jac Toes

Kleine en grote misstappen, klein en groot leed. Jac. Toes doet verslag vanuit de rechtszalen van de politierechter in Arnhem en Nijmegen.
Klik voor eerdere verslagen

Quote

Als jij die vrouw niet met rust laat, dan breek ik je nek, gek

Verdachte meneer L.

En de zaak leek nog wel een appeltje-eitje, vooral omdat er uitgebreide geluidsopnamen zijn gemaakt van het incident dat zich op zondagavond 8 november 2015 in Wijchen afspeelde. Het slachtoffer was meneer De B. die de kinderen terugbracht naar zijn ex. Toen ze uit de auto waren gestapt, wilde hij wegrijden maar plotseling werd het portier opengetrokken door een manspersoon die hem eerst verbaal en daarna fysiek te lijf ging.

Nu had meneer De B. in die tijd de gewoonte om een opnameapparaat in te schakelen zodra hij enig contact met zijn ex-vrouw had – wellicht het resultaat van een moeizame scheiding. Daardoor beschikte hij naderhand over een waarheidsgetrouwe weergave van de scheldkanonnade. De aanhef beloofde al weinig goeds: „Teringzak, als jij zo doorgaat, hè, met dat wijf, daar krijg je spijt van.” Daarna werden meneer De B. ‘ een pak smeer’ en een indrukwekkende serie andere onaangenaamheden toegezegd, gevolgd door ‘spijt dat hij ooit was geboren’. De laatste woorden luidden: „Als jij die vrouw niet met rust laat, dan breek ik je nek, gek. Ik weet precies waar je woont.’ Om duidelijk te maken dat het niet om een geintje ging, deelde zijn belager alvast enkele vuistslagen uit en ook dat werd allemaal opgenomen.

Meneer De  B. deed aangifte en verklaarde dat hij deze manspersoon had herkend: het was de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw, de 49-jarige L. Die moest dan ook voorkomen, want het staat vast dat deze verdachte op de bewuste avond bij die ex op bezoek was. Maar verder stapelde zich tijdens het politieonderzoek de ene tegenstrijdigheid op de andere. Zo had meneer De B. de verdachte beschreven als iemand ‘met kort blond haar’.

„Mijn cliënt is kaal”, brengt de advocaat daartegenin en om te bewijzen dat die kaalheid niet van gisteren dateert, overhandigt hij de rechter oude rijbewijzen waarop is te zien dat meneer L. al  minstens tien jaar met een glad geschoren koppie rondloopt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal