Volledig scherm
Vanaf komend voorjaar niet alleen aan zee, maar ook in Wijchen: naaktrecreatie aan het water. ©

Naaktstrand Berendonck wordt voor 125.000 euro ‘aangekleed’

WIJCHEN - De aanleg van het nieuwe naakstrand aan de zuidoever van De Berendonck in Wijchen - de komende twee maanden - kost terreineigenaar Leisurelands naar schatting zo’n 125.000 euro. De nieuwe nudistenvoorziening is in april of maart klaar voor gebruik. 

,,We willen niet alleen maar een stukje terrein officieel aanwijzen, maar ook voorzieningen aanbrengen”, zegt directeur Erik Droogh. ,,Dat kost best wat. Maar als we het doen, doen we het ook meteen goed.” 

Ondergrondse kosten

Het merendeel van de kosten bestaat uit het toiletgebouwtje dat er moet komen. Omdat het naaktstrand relatief geïsoleerd van de overige stranden ligt, moet voor water en riool een flinke afstand worden overbrugd. ,,Een flink deel van die kosten ligt dus ondergronds en zie je niet”, licht Droogh toe. 

Verder worden fietsrekken, bebording en vuilnisbakken geplaatst. Ook komen er hekken om te voorkomen dat scooters het naaktstrand op kunnen komen. Verder is het storten van zand, om zo een aangename loop in en uit het water te krijgen, niet goedkoop.

Feestelijke opening

Het Wijchense nudistenstrand zal eind april of begin mei bij de start van het buitenrecreatieseizoen met enig feestvertoon worden geopend. Hoe dat gebeurt is nog niet duidelijk. Iets verderop, tussen de oostoever en de A73, zal rond die tijd ook de nieuwe sauna Berendonck geopend worden. 

Volledig scherm
De locatie van het toekomstige naaktstrand aan de zuidoever van de Berendonck. Op de achtergrond op de oostoever het in aanbouw zijnde saunacomplex. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal