Niemand mist hond 'Lossie', maar hij wordt wél gezocht

WIJCHEN - Een schuchtere hond die losloopt in de natuurgebieden tussen Wijchen, Alverna en Nijmegen. Al een week is een aantal mensen daar permanent naar op zoek. Zonder dat zich een baasje heeft gemeld die 'Lossie' mist, zoals het dier genoemd wordt. 

Volledig scherm
Hond 'Lossie' loopt los in het natuurrijke buitengebied tussen Wijchen en Nijmegen en is niet als vermist opgegeven. © eigen foto

Barbara van Gelderen van het Speurhondenteam Zuid-Holland is een van de mensen die op zoek is naar de hond. Opgeven is voor de fanatieke hondenliefhebbers geen optie.

Eind vorige week is haar hulp ingeroepen, omdat in het bosrijke natuurgebied rond de Wijchense, Hatertse en Overasseltse vennen een loslopende hond werd aangetroffen. Zonder eigenaar en ook zonder melding van vermissing. 

,,Onze honden zijn getraind om andere honden te vinden. Normaal doen we dat op verzoek van een baasje, dan kunnen we onze speurhonden ook een bron van de vermiste hond laten ruiken. Dit is een uitzonderlijk geval: we hebben alleen een geurspoor van een kuil waarin de hond heeft liggen rollen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal