Volledig scherm
De bouw van sauna/thermen Berendonck vordert nu rap. © Gerard Verschooten

Nieuwtje in nieuwe sauna Wijchen: stomen met zicht op Taj Mahal

WIJCHEN - Stomend tot rust komen en het lichaam reinigen, met een steeds wisselend uitzicht op de Indiase monumentale Taj Mahal. Een noviteit in saunaland, vanaf mei te ervaren bij de nieuwe Thermen Berendonck.

Quote

Vanaf 1 april installa­ties testen en personeel inwerken, vanaf 1 mei open.

Fabian Dolman, Directeur Thermen Berendonck

De bouw van het saunacomplex Thermen Berendonck ligt op schema. Zelfs het recentelijke sneuvelen van acht enorme, handgemaakte, zandstenen raamframes in India haalt de schema’s niet door de war. ,,In de week van 1 mei gaan we open”, zegt directeur Fabian Dolman. ,,We streven ernaar om rond 1 april alle bouwactiviteiten klaar te hebben. Zodat we installaties kunnen gaan keuren, testen en inregelen en om het personeel in te werken.”

Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Van dat toekomstige personeel zijn al 60 van de 230 functies ingevuld. Dolman: ,,We hebben al honderden reacties gehad. Twee mensen zijn daar dagelijks mee bezig om te selecteren.” Desondanks komen er binnenkort nog twee sollicitatiesessies: op 14 februari een speeddate voor potentieel horecapersoneel en op 25 januari een bijeenkomst voor werklozen die door persoonlijke omstandigheden lastig aan een baan kunnen komen.

,,Wat die horecamensen betreft: een speeddate in een bouwkeet op het terrein, om een wederzijds gevoel te krijgen of het wat wordt. En we willen - uit maatschappelijke betrokkenheid - ook graag tien à twintig mensen in dienst krijgen die normaal gesproken niet of nauwelijks aan de slag kunnen. Dat vraagt om wat extra’s: een gestructureerde omgeving en goede begeleiding. Maar bijvoorbeeld in schoonmaak, linnenkamer of tuinonderhoud kunnen ook mensen met een verstandelijke beperking of statushouders prima functioneren.” 

Zelf bedacht

Trots is hij op de stoomcabine, met zicht op de Taj Mahal. ,,Zelf bedacht. Je kijkt straks naar een elektronisch scherm dat tot in precisie lijkt op een raam waardoor je naar buiten de lange tuin richting de Taj Mahal ziet. Dat uitzicht verandert dan met regelmaat, bijvoorbeeld van dag naar avond.”

Volledig scherm
© Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal