Volledig scherm
15-05-2019. WIJCHEN. Schoolvoetbaltoernooi Damesvoetbal St. Lambertus (maasbommel) -Oversteek (Nijmegen) St-Dgfoto editie Maas en Waal Foto Eveline van Elk © Eveline Van Elk

Nijmegen grote winnaar schoolvoetbaltoernooi

NIJMEGEN/WIJCHEN – Het schoolvoetbaltoernooi voor Gelderland-Zuid is dit jaar gewonnen door twee Nijmeegse basisscholen. Na de regiofinale, woensdag op de velden van Sportclub Woezik in Wijchen, ging de stad er zowel bij de jongens als meisjes met de beker vandoor.

De jongens van team De Oversteek en de meiden van De Muze 3 werden na een lange middag vol wedstrijden gekroond tot kampioenen van de regio.

Dinsdag 5 juni worden de spelers verwacht op de velden van voetbalclub De Bataven in Gendt, voor de districtsfinale KNVB Oost. Weten de Nijmegenaren daar ook te winnen, dan wacht op 12 juni de landelijke eindronde in Zeist.

Voor de 53e keer

Het schoolvoetbaltoernooi voor Gelderland-Zuid is dit jaar voor de 53e keer gespeeld. In totaal 328 teams schreven zich in voor de wedstrijden, waarvan de eerste rondes al in maart en april op de kalender stonden.

Rayoncoördinator Jos van den Akker (73) is al 35 jaar bij het toernooi betrokken, hij heeft veel zien veranderen in de afgelopen decennia. Het meest opvallende: de opkomst van meisjesvoetbal. „Echt iets van de laatste jaren. En de groei gaat zo hard, over een paar jaar is de hoeveelheid meisjes- en jongensteams waarschijnlijk gelijk”, verwacht de Nijmegenaar.

Quote

En de groei gaat zo hard, over een paar jaar is de hoeveel­heid meisjes- en jongens­teams waarschijn­lijk gelijk.

Jos van den Akker, Rayoncoördinator

Van den Akker: „Veel deelnemers zijn al lid van een voetbalclub. Maar er komt altijd nieuw talent bovendrijven, kinderen die van zichzelf nog niet wisten dat ze aanleg hebben voor deze sport. Dat is het mooie van schoolvoetbal.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal