Volledig scherm
PREMIUM
Bungalowpark Wighenerhorst. © DG

Onderzoek: ‘Wighenerhorst heeft geen toekomst met alleen vakantievierders’

WIJCHEN - Bungalowpark Wighenerhorst, aan de rand van Alverna, heeft geen toekomst als puur recreatiepark voor vakantievierders. Dat concludeert bureau ZKA Leisure Consultants, dat op verzoek van de Vereniging van Eigenaren (VvE) de vitaliteit van Wighenerhorst heeft onderzocht. 

Met het rapport in de hand wil de VvE de discussie aangaan met de gemeente Wijchen. Die wil de permanente bewoning van het park uitbannen.

De 104 recreatiewoningen worden, sinds de bouw in 1996, nauwelijks aan toeristen verhuurd. Volgens ZKA zijn 76 bungalows permanent bewoond, 23 worden langdurig verhuurd (waarvan 12 aan arbeidsmigranten) en 5 woningen worden door de eigenaren recreatief gebruikt. 43 van de 104 eigenaren hebben momenteel een gedoogbeschikking, en mogen er zolang blijven wonen als ze willen. Pas bij verkoop vervalt dat recht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal