Volledig scherm
Archieffoto van de Wijchense kermis © Flip Franssen

Onrust na steekpartij op Wijchense kermis

updateWIJCHEN - Het steekincident dat zondagavond plaatsvond op de kermis in Wijchen, heeft bij veel jongere bezoekers tot grote onrust geleid. Op de kermis ging al snel het verhaal rond dat er meerdere slachtoffers waren gevallen.

Bij de steekpartij raakte een 19-jarige inwoner van Wijchen gewond. Hij is thuis en maakt het naar omstandigheden goed. Volgens zijn moeder is hij flink aangeslagen door de gebeurtenissen.

Spookverhalen

De politie roept op Facebook getuigen van het incident op om zich te melden. ‘Op de (social media) doen inmiddels diverse spookverhalen de ronde', schrijft de politie. Die gaat niet in op de precieze aard van die verhalen. Duidelijk is wel het nieuws zich als een lopend vuurtje over de kermis verspreidde en bij diverse jongeren tot emoties leidde.

,,Onze zoon is een bekende jongen in Wijchen”, zegt de moeder van het slachtoffer. ,,Mensen reageren ook verbaasd dat juist hij hierbij betrokken is. Hij doet nooit een vlieg kwaad, weten ze.”

Pijltje

Volgens de moeder en een politiewoordvoerder leidde een door het slachtoffer in de lucht geschoten rubberen pijltje tot een ruzie. Het pijltje viel voor de voeten van een clubje kemisbezoekers. Eén van hen gaf de Wijchenaar een kaakslag. Vervolgens leek hij in zijn rug en been te worden geslagen. Toen het slachtoffer en twee vrienden de achtervolging inzetten, ontdekten ze dat hij bloedde en met iets scherps gestoken was.

De 19-jarige is op de kermis door de EHBO verzorgd en is vervolgens door zijn ouders opgehaald en naar huis gebracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal