Sint-Annakerk Bergharen met haar prachtige glas en loodramen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sint-Annakerk Bergharen met haar prachtige glas en loodramen. © Eveline van El;k

Open Monumentendag: ‘Of je in God gelooft maakt niet uit, dit is kunst’

WIJCHEN - Nu mensen amper nog in de kerk komen, zien ze ook de prachtige glas-in-loodramen niet meer. Zonde, vindt Michèle Buitenrust Hettema. Kom kijken in september, zegt ze.

2 reacties

 • J. Zomers

  4 maanden geleden
  Mijn oma zei... in tijd van nood dan gaan ze weer bidden en naar de kerk. Corona was een tijd van nood, maar vanwege besmettingsgevaar gingen de kerken helemaal dicht.
 • janv meulen

  4 maanden geleden
  Doordat de kerken gesloten zijn ( verkocht ) kun je een kerk ook niet meer bezichtigen.. Heel jammer! de ramen kun je misschien nog aan de buitenzijde bekijken.. De soms prachtige preekstoelen, beelden, schilderijen enz niet.. Doordat het kerkbezoek steeds minder is geworden is dit het gevolg daarvan..en dat draai je niet zo maar terug!.
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

Maas en Waal