De kerk van Balgoij, met links daarvan de pastorie, nu in gebruik bij Shelterzorg als gezinshuis De Parel. Gekocht in 2008 voor 637.500 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerk van Balgoij, met links daarvan de pastorie, nu in gebruik bij Shelterzorg als gezinshuis De Parel. Gekocht in 2008 voor 637.500 euro. © Eveline van Elk

Oud-medewerker en ex-cliënten Wijchens zorgbedrijf: ‘Wij moesten pgb-fraude plegen zodat ze meer geld kregen’

WIJCHEN - Een oud-medewerker en verschillende ex-cliënten van het Wijchense zorgbedrijf Shelterzorg zeggen dat zij door de leiding van het bedrijf werden aangezet om te frauderen met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). 

31 reacties

 • jenny tel

  2 maanden geleden
  Vervolg Zelf heb ik dit opgelost door een extra formulier te maken wat de zorg per dag in kaart bracht, zodat er een eerlijk beeld ontstond voor de ouders en het SVB. Dit werd altijd erg gewaardeerd. Voor ouders was dit veel makkelijker dan op papier zetten wat hun kind allemaal niet kon.
 • jenny tel

  2 maanden geleden
  Een deel hiervan ligt aan het systeem. Ik heb zelf te maken met PGB aanvragen en de vragen zijn zo opgesteld dat alleen ja of nee mogelijk is. Kan het kind zich aankleden, ja altijd, nee nooit, kan het kind etc etc. Als ouders ben je eigenlijk te altijd positief over je kind, en dat is heel lastig bij deze PGB aanvragen, waar het eigenlijk alleen maar gaat om wat je kind niet kan en dat is heel erg confronterend. Zie vervolg.
 • Marijke Stoffelen

  2 maanden geleden
  Er wordt heel wat gefraudeerd bij die zorgburo's schande
 • Han Hilkes

  2 maanden geleden
  De zorg is zelf ziek.
 • Ans Verstegen

  2 maanden geleden
  Ik snap niet dat er bij die zorgbureau's geen controle is. Wij hebben een klein PGB maar krijgen om de twee jaar controle! En die grote graaiers kunnen gewoon hun gang gaan. In plaats van ons steeds te controleren kunnen ze beter die tijd besteden aan die zogenaamde kleine bureau's. Iedereen weet dat in bepaalde culturen flink misbruik wordt gemaakt. Dat zou aangepakt worden. O ja?