Volledig scherm
© ANP

'Overlast hangjongeren in Wijchen erger dan gedacht'

WIJCHEN - De overlast die rondhangende jongeren veroorzaken in de Kasteeltuin in Wijchen is erger dan de gemeente doet geloven. Niet zeven meldingen zijn daarover gekomen, maar een veelvoud daarvan.

Dat stelt het Wijchense CDA. De partij wil het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad zetten.

Meldingen
„Uit een rondgang langs inwoners maken wij op dat er veel meer meldingen zijn gedaan", zegt Björn Derksen van het CDA. „Daaronder ook van meerdere brandstichtingen en pogingen om stenen door de ruiten van het kasteel te gooien.”

Toezichthouders
De overlast gaat volgens de CDA-zegsman een stuk verder dan burgemeester en wethouders stelden in antwoord op vragen die de christendemocraten onlangs stelden. Daarin wordt gesproken van zeven meldingen, waarvan een keer brandstichting in een prullenbak. Bovendien zou het zwaartepunt liggen in de zomervakantie. Toen was er extra (dagelijkse) controle door politie en toezichthouders, maar die is inmiddels verminderd.

Bewoners
Onterecht, vindt Derksen. Dat jongeren ergens moeten kunnen samenkomen, daar is hij het roerend mee eens. „Maar de bewoners schetsen een erger beeld dan de gemeente doet. Dat soort overlast moeten we niet accepteren.” Derksen zegt het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad te zetten. Dat betekent dat raad en betrokkenen er mogelijk deze maand nog over spreken.

Maas en Waal