Volledig scherm
Parkeerterrein Dorsvlegel in hartje Wijchen. © DG

P-terrein Wijchen voor half miljoen euro verbouwd

WIJCHEN - Het grote parkeerterrein aan de Dorsvlegel in het centrum van Wijchen - achter de winkels aan de Touwslagersbaan - wordt later dit jaar voor minstens een half miljoen euro verbouwd. Daarmee worden wel diverse werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. 

De verbouwing is noodzaak, omdat Lidl zich in het Zeeman-pand aan de Touwslagersbaan vestigt. En de discountsupermarkt eist minimaal 120 wat bredere parkeerplaatsen, zodat het uitladen van winkelkarretjes makkelijker kan. Het terrein omvat nu zo'n 180 parkeerplaatsen; een deel blijft dus ‘relatief smal'. De gemeente verwacht een flinke toename van het autoverkeer, omdat Lidl-bezoekers veelal van verder weg komen.

Regenwater afkoppelen

Daarnaast wordt het nu wat troosteloos ogende parkeerterrein opgeknapt en gaat de gemeente meteen de waterhuishouding aanpakken. Daarbij worden regenwaterkolken afgekoppeld van het riool. ,,En of we dat schone regenwater naar het Wijchens Meer leiden of ter plaatse in de grond laten infiltreren, is nog in onderzoek", zegt wethouder Geert Gerrits. 

De gemeente steekt 300.000 euro in de werkzaamheden, maar ook Lidl en de pandeigenaar betalen mee. ,,Een bedrag van ongeveer zelfde omvang", zegt Gerrits. Lidl hoopt komende zomer open te gaan; het is twijfelachtig of het parkeerterrein dan ook klaar is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal