De gemeente Wijchen investeert de komende tien jaar fors in Wijchen-Zuid. Daarbij is het streven om de wijk om te vormen tot een aardgasvrije wijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Wijchen investeert de komende tien jaar fors in Wijchen-Zuid. Daarbij is het streven om de wijk om te vormen tot een aardgasvrije wijk. © Paul Rapp

Plan om deel van Wijchen-Zuid aardgasvrij te maken

WIJCHEN - De kans is groot dat een deel van Wijchen-Zuid binnen enkele jaren aardgasvrij is. De gemeente gaat de wijk aanmelden voor de pilot Wijk van de Toekomst van het Gelders Energie Akkoord.

Het Gelders Energie Akkoord is een samenwerking van een groot aantal Gelderse organisaties, waaronder de provincie Gelderland, met als doel om de provincie voor 2050 energieneutraal te maken. Wijk van de Toekomst is een proef waarbij wijken aardgasvrij worden gemaakt en er tegelijk een alternatieve voorziening in de wijk wordt gebouwd om huizen te verwarmen. Er hebben zich tot nu toe achttien wijken in twaalf gemeenten aangemeld. Een van de doelen van het project is om ervaring op te doen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal