Volledig scherm
Het Hernense zonnepark kan verder voorbereid worden.

Plan zonnepark Hernen níet op de pauzestand

HERNEN - Het plan voor een groot zonnepark in Hernen hoeft niet te wachten op formeel beleid hierover vanuit de gemeente Wijchen. 

Het college van B en W wijst erop dat dit plan al werd ingediend voordat überhaupt het energieplan ‘Samen naar Duurzaam Wijchen’ was vastgesteld. De Hernense initiatiefnemers daarom nu laten wachten is dan niet fair

Niet botsend

B en W reageert daarmee op vragen van de CDA-fractie. Die willen dat ook het Hernense plan wacht op vastgesteld zonneparkenbeleid, omdat het voorstel toch wel wat vragen, discussie en weerstand in het dorp oproept. Daarnaast heeft B en W niet het idee dat het Hernense plan botst met het bestemmingsplan. In Hernen zal een stuk land ter grootte van 20 voetbalvelden volgelegd worden met zo'n 50.000 zonnepanelen. Daaromheen komt een groensingel, om hinderlijke schitteringen en uitzichtbederf tegen te gaan.  

Meer aanvragen geheim

Volgens de gemeente Wijchen zijn er nog meer aanvragen voor de aanleg van zonneparken. Waar die moeten komen, blijft geheim, tot dat er een officiële aanvraag komt. Deze indieners moeten allemaal wél wachten tot er een vastgesteld Wijchens zonneparkenbeleid is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal