Volledig scherm
Archiefbeeld van de Hoge Rot, de nieuwbouwwijk van Hernen. © Eveline Van Elk

‘Plek Heilig Hartschool geweldig voor woningbouw’

HERNEN - De locatie van de Heilig Hartschool in Hernen zou ‘geweldig’ zijn voor woningbouw. Dat zegt de  Wijchense wethouder Paul Loermans. De plek komt over een aantal jaren mogelijk vrij, omdat er plannen zijn om de school onder te brengen in een zogenoemde multifunctionele accommodatie (mfa): een school en een dorpshuis in één gebouw.

Dat idee staat al sinds de gemeenteraadsverkiezingen als wens in het Wijchense collegeakkoord en krijgt nu, op papier althans, meer vorm met een gepland haalbaarheidsonderzoek. Vanwege gebrek aan geld zal de daadwerkelijke bouw nog wel enkele jaren op zich laten wachten, verwacht Loermans.

Verouderd

Het onderzoek moet uitwijzen wat de verstandigste manier is om het huidige, sterk verouderde, schoolgebouw in de oksel van de Loffertweg  en het Tunnelpad te vervangen. Het kan na sloop samen met dorpshuis De Mijlpaal één nieuw gebouw betrekken, of het kan weer een apart schoolgebouw krijgen. In dat laatste geval zou De Mijlpaal een flinke renovatie ondergaan om ook weer bij de tijd te zijn.

Gymles

Liefst ziet Loermans het eerste scenario bewaarheid worden. Een school en een dorpshuis in één levert volgens hem veel voordelen op. Het is de reden dat komend jaar ook in Batenburg, samen met voetbalclub Batavia, een multifunctioneel gebouw wordt gerealiseerd. In Hernen moeten de schoolkinderen al regelmatig naar De Mijlpaal wandelen voor, bijvoorbeeld, de gymles.

Het onderzoek wordt betaald uit budget dat er is om de sociale structuur van Hernen, Leur en Bergharen te versterken. Dat is logisch, aldus Loermans: ,,Het kan de komst van een mfa echt versnellen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal