Volledig scherm
Een auto is een woning binnengereden aan de Bredeweg in het buitengebied van Bergharen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Plots staat er een auto in de keuken bij Henk

BERGHAREN - Bewoner Henk Hendriks (75) lag te slapen toen er vannacht plots een auto zijn keuken in reed. Zijn bed staat maar een paar meter van de plek des onheils vandaan. Hij werd wakker van de enorme knal tegen zijn huis aan de Kortendijk in Bergharen.

„Ik dacht dat er een boom op het huis was gevallen”, zegt Hendriks, die tot zijn schrik een auto in de keuken zag staan.

Chauffeur
Hij waarschuwde zijn zus en zwager die naast hem wonen. Die ontfermden zich over de chauffeur die bebloed achter het stuur zat en in eerste instantie niet reageerde, maar toen toch terug begon te praten. Wonderwel kon de man wel zelf naar de ambulance lopen.

Rechtdoor
Hij was in de bocht in de Kortendijk ter hoogte van de afslag naar de Hoekgraaf rechtdoor gereden de berm in. Hij kwam uit de richting van Deest. Hij reed een lantaarnpaal uit de grond, scheurde rakelings langs een picknickset, reed door het hekwerk van Hendriks' tuin en dwars door de keukenmuur.

Ravage
Hendriks kwam met de schrik vrij. „Maar het is een verschrikkelijke ravage.”

Hij is verzekerd. Het huis is door een aannemer zaterdagmorgen provisorisch dichtgetimmerd.

Volgens Hendriks wordt er op de bochtige Kortendijk, die verder richting Bergharen verdergaat als Grotestraat,​ veel te hard gereden.

Maas en Waal