Clean Pete
Volledig scherm
Clean Pete © Bert Beelen

Preview Mozaïek dit keer in een huiskamertje op het podium

WIJCHEN - Vijf professionals treden weer aan voor de jaarlijkse Preview-avond van 't Mozaïek in Wijchen. Clean Pete, Francis Broekhuizen en drie cabaretiers. Ook lokale gebruikers geven acte de présence.

De Previewavond is komende donderdag, 12 september. Naar het theater in Wijchen komen dus operazangeres Francis van Broekhuizen (bekend van het tv-programma All together now) en Clean Pete, het Nederlandstalige popduo met cello. De cabaretiers zijn Tim Hartog, Samir Fighil en Nabil. Verder verwelkomen acteurs van het Wijchen Amateurtoneel de gasten en verzorgt verteller Paul Groos met 'Riverband Fish Are Jumping' de opening van de avond.

Seizoenaanbod

Samir Fighil
Volledig scherm
Samir Fighil

Een aantal lokale en regionale gebruikers van het theater presenteert zich in de foyer. ,,Onze theaterhuurders zijn actiever geworden in hun eigen promotie. Voor ons is dat heel mooi omdat we zodoende echt de breedte van ons seizoenaanbod kunnen laten zien", zegt theatercoördinator Nancy van Nuland van 't Mozaïek.

,,Wat de professionele acts op de previewavond betreft, streven we elke keer naar variatie. Twee muziekoptredens en drie cabaretiers die onderling aardig van elkaar verschillen, dat zorgt voor een goede afwisseling. Elk optreden duurt tien minuten, maar artiesten kennende zullen dat er wel vijftien worden.”

Van Nuland laat filmpjes van acts zien die in het deze maand startende seizoen in Wijchen optreden. Zij ontvangt de preview-artiesten in haar huiskamertje op het podium. ,,Dat bestaat uit een bank, een kleedje en een schemerlamp. Ik vond het leuk om het eens anders aan te pakken op deze avond."

Kleurrijk huis

Deze setting past goed bij 't Mozaïek dat we het 'kleurrijke huis van Wijchen' noemen. Qua huurders is 't Mozaïek zeer divers en het veelkleurige zit ook in de creativiteit van allerlei soorten mensen. We geven met zijn allen kleur aan de samenleving."

Van Nuland heeft ook twee vertegenwoordigers van samenwerkingsverbanden uitgenodigd. Namens de bibliotheek neemt Judith Nagtegaal plaats op de bank en namens MuziekDorp Celine van Drongelen. ,,Met de bieb gaan we meer samenwerken rondom voorstellingen in ons theater en met het MuziekDorp werken we samen op het gebied van talentontwikkeling."

Previewavond 't Mozaïek op donderdag 12 september in Wijchen. Aanvang: 20.00 uur, entree 8 euro

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal