Volledig scherm
De dieven ramden de pui van parfumerie Ici Paris op De Markt in Wijchen © DG

Ramkraak op parfumerie in Wijchen, auto uitgebrand teruggevonden

updateWIJCHEN - Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een ramkraak gepleegd in parfumzaak ICI PARIS XL op De Markt in Wijchen. Niet veel later kreeg de politie melding van een autobrand bij recreatieplas De Berendonck in Alverna. De auto bleek gestolen in Nijmegen en is vermoedelijk gebruikt voor de kraak.

De politie kreeg rond 05.00 uur in de ochtend een melding van een inbraak in de parfumerie. Bewoners van De Markt hadden het alarmnummer gebeld. Ze werden wakker van een hard geluid. Toen ze uit hun raam keken, zagen ze dat een auto ‘wel vier keer’ hard achterruit reed en de pui van ICI PARIS ramde. Nadat de daders binnen waren geweest, stapten ze met buit in de wagen en reden weg.

Parfums gestolen

Volgens medewerkers van de parfumerie nam het tweetal heren- en damesparfums mee. ,,We zagen op camerabeelden dat ze allebei een kant opgingen: de een naar de damesgeurtjes en de ander naar de herenkant", zegt Jolanda van Geldere van ICI PARIS XL. De politie was volgens haar snel ter plekke. ,,Ik denk binnen een minuut of vijf. De daders waren net weg. Misschien hebben ze wel een auto horen aankomen.”

De schade aan het pand lijkt mee te vallen, een aannemer heeft de deuren woensdagochtend hersteld. In de winkel, die op de normale tijd open kon, zijn  vrijwel geen lege schappen. ,,Alleen een schap van Chanel is leeg. Ze hebben de lichaamsverzorging van dat merk meegenomen.”

Inbraak in Nijmegen

Een half uur na de ramkraak kreeg de politie een melding van een autobrand bij een zandplaats aan de Oude Teersdijk. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. Volgens de politie wijzen sporen erop dat de auto is gebruikt voor de ramkraak.

De auto is gestolen bij een inbraak in de Nijmeegse wijk Zwanenveld. Daarbij is ook een scooter gestolen. Die vond de politie woensdag vermoedelijk terug in de Draaiom in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt.

Volledig scherm
Het voertuig bij de zandplaats wordt geblust. © 112Nieuwsgroep/Jesse van den Hater
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal