Volledig scherm
Exterieur van het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. © Sem van der Wal

Rechtbank: Wijchenaar moet wel naar het Pieter Baan Centrum

WIJCHEN - Een 21-jarige Wijchenaar die wordt verdacht van stalking en bedreiging moet toch naar het Pieter Baan centrum (PBC). Zijn advocaat deed donderdag een poging om dat te voorkomen. De rechtbank ging niet mee in het verzoek.

De rechtbank bepaalde begin mei al dat de Wijchenaar naar het PBC moet omdat hij eerder niet voldoende had meegewerkt aan een onderzoek door een psycholoog. Donderdaf vroeg de advocaat het bevel tot opname in te trekken omdat een vervolgonderzoek door een psychiater en psycholoog voldoende zou zijn. De rechtbank ziet dat, net als de officier van justitie, dus anders. 

Ook het verzoek van de verdediging om voorlopige hechtenis te schorsen werd door de rechtbank afgewezen. Op één punt kreeg de advocaat wel zijn zin: het vrouwelijke slachtoffer wordt als getuige bij de rechter-commissaris gehoord. 

De Wijchenaar zou tussen januari 2018 en februari 2019 het slachtoffer telefonisch en via Instagram en Facebook met de dood hebben bedreigd. 

De zaak tegen de Wijchenaar wordt op 22 augustus voortgezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal