Frits en Gonny Gremmen met de poster van kleindochter Roos.
Volledig scherm
Frits en Gonny Gremmen met de poster van kleindochter Roos. © Foto: Bert Beelen

Roos (19) plakt poster op raam van opa en oma in Wamel: ‘We willen jullie weer knuffelen!’

WAMEL - Veel ouderen zitten thuis in deze coronatijd. Kinderen en kleinkinderen mogen niet op bezoek komen, en dat is hard, voor de oude én de jonge generatie. Dat je ook op originele wijze je liefde voor opa en oma kunt tonen, bewees deze week de 19-jarige Roos van Aanholt uit Deest.

Haar grootouders, Frits (75) en Gonny (78) Gremmen uit Wamel, horen vanwege hun leeftijd tot de risicogroep. ,,Wij houden de poorten dicht en laten zo weinig mogelijk mensen binnen’’, zegt Frits aan de telefoon. 

Op een van de fraaie ochtenden deze week zaten Frits en Gonny achter hun huis van de zon te genieten, toen de telefoon ging. ,,Het was onze kleindochter Roos. Of we even in de keuken wilden kijken.’’ Daar aangekomen viel hun mond open van verbazing. Op het raam zat een poster met de tekst: ‘Lieve opa en oma, we missen jullie enorm en hopen jullie snel weer te knuffelen’. 

‘Opa heeft ons veel bijgebracht’

Het papier was opgeplakt door kleindochter Roos. ,,We zijn een hechte familie’’, zegt Roos. ,,We zien opa en oma sowieso iedere week. Vaak gaan we dingen samen ondernemen. Naar het bos of naar een museum. Opa heeft ons veel bijgebracht. Maar nu kan dat niet. Mijn moeder brengt altijd de boodschappen bij hen. Ik kreeg het idee om mee te gaan en dit papier stiekem op te plakken.’’

De poster miste zijn uitwerking niet. ,,We hebben een traantje weggepinkt en toen heel hard gelachen’’, vertelt opa Frits. ,,Ik weet dat de kleinkinderen van ons houden, en hier werd het nog eens bewezen. Het was een actie recht uit het hart.’’ Foto Bert Beelen

Maas en Waal