Ruim 30 clubs present op Batenburg Presenteert

BATENBURG - Bijna alle Batenburgse clubs en stichtingen laten zich zaterdagmiddag zien in de bekende burchtruïne bij het stadje tijdens een nieuw evenement: Batenburg Presenteert.

Zicht op Batenburg vanaf de kasteelruïne.
Volledig scherm
Zicht op Batenburg vanaf de kasteelruïne. © Eveline van Elk

Het evenement wordt georganiseerd door de Leefbaarheidsgroep Batenburg. ,,Er zijn de afgelopen jaren best veel nieuwe mensen in Batenburg komen wonen. Met dit evenement willen we hen, en alle andere Batenburgers, laten zien wat ons stadje allemaal te bieden heeft’’, zegt secretaris Ilse Kuipers van de leefbaarheidsgroep. 

Er hebben zich zo’n dertig clubs aangemeld. En dat zijn nog niet eens alle verenigingen, stichtingen en organisaties die het stadje aan de Maas rijk is. ,,Enkele verenigingen konden helaas niemand sturen.’’

Betrokkenheid vergroten
Het feest begint om 14.00 uur, om 15.00 uur is de officiële opening. Het belooft een levendige middag te worden. Er is live muziek van orkest @Speranza uit Wijchen. De Batenburgse toneelvereniging Twistappel geeft demonstraties en de brandweer geeft voorlichting hoe mensen hun huis zo brandveilig mogelijk kunnen maken. 

De leefbaarheidsgroep hoopt met de middag de betrokkenheid van de Batenburgers bij hun woonplaats te vergroten. ,,Verenigingen hebben altijd vrijwilligers nodig. Misschien dat er mensen zijn die na zaterdag denken: bij díe club wil ik me wel aansluiten.’’

De RK kerk van  Batenburg.
Volledig scherm
De RK kerk van Batenburg. © Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal