Volledig scherm
De ontwikkeling van bedrijventerrein Bijsterhuizen. © Archieffoto Eveline Van Elk

Ruim ton planschade door bouw Bijsterhuizen

WIJCHEN - De bewoner van een boerderij aan de Woeziksestraat in Wijchen krijgt maar liefst 105.000 euro uitgekeerd, omdat door nieuwbouw op bedrijventerrein Bijsterhuizen de grond rondom zijn pand veel minder waard is geworden. Het is uitzonderlijk dat voor planschade - zoals het officieel heet - bedragen van meer dan een ton worden uitbetaald. 

Het volbouwen van het meest zuid-westelijke puntje van Bijsterhuizen zorgde ervoor dat er geen tweede agrarische bedrijfswoning mag komen aan de Woeziksestraat. Op dit deel van Bijsterhuizen zijn bedrijfswoningen immers ongewenst, wegens mogelijke overlast van de bedrijven. 

'Betrekkelijk zware schade'

De perceeleigenaar - die de percelen sinds 1999 in handen heeft - leidt daardoor volgens een onafhankelijke taxatie 'betrekkelijk zware schade'. Het bestemmingsplan dat de particuliere woningbouw verbiedt, stamt uit 2013. Drie kwart van het schadebedrag komt voor rekening van de gemeente Wijchen, een kwart moet de gemeente Nijmegen ophoesten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal