Volledig scherm
Sauna Thermen Berendonck is de nieuwe hoofdsponsor van het Wijchense theater 't Mozaïek. © ANP

Sauna Berendonck steekt geld in theater Wijchen

WIJCHEN - Theater 't Mozaïek in Wijchen heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Het bijna twee weken geleden geopende Thermen Sauna Berendonck steekt jaarlijks 7.500 euro in de lokale culturele voorziening.

Tot vorig jaar was de Rabobank de grootste geldschieter voor Mozaïek, maar de bank heeft voor andere, meer praktische ondersteuningsvormen gekozen. Daardoor zat het theater afgelopen jaar zonder hoofdsponsor en dus naamgever voor de grote zaal. Thermen Berendonck is nu in dat gat gesprongen, steekt op die manier geld in het Wijchense maatschappelijke leven en krijgt er naamsbekendheid voor terug. 

Via een magazine

Quote

We hadden meteen een grote klik; we bieden allebei ontspan­ning aan

Henriëtte Mooren, directeur Mozaïek Theater

,,We vonden elkaar eigenlijk via een blad: wij gaven aan dat we een nieuwe hoofdsponsor zochten en een paar pagina's verder gaven zij aan naar Wijchen te komen en graag iets voor de lokale samenleving te willen doen", licht Mozaïekdirecteur Henriëtte Mooren toe. ,,En meteen bij onze eerste afspraak was er een grote klik; we bieden immers allebei een vorm van ontspanning aan.” 

Behalve de theaternaamzaal krijgt het bedrijf in ruil voor het hoofdsponsorschap twee keer per jaar gratis beschikking over de zaal en is er recht op een aantal gastentickets bij voorstellingen. Mozaïek kan dankzij de financiële impuls ‘wat luxe extraatjes uitvoeren', zoals Mooren het noemt. ,,We betalen er bijvoorbeeld een ringleiding in de zaal voor slechthorenden van, die na de zomer bij de start van het nieuwe theaterseizoen in gebruik wordt genomen.” 

Gift kerstengelen

Sauna Thermen Berendonck schonk vorige week ook dik 6.000 euro aan Kerstengelen, de Wijchense organisator van kerstpakketten voor minder-bedeelden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal