Saunabranche woedend over datum heropening: ‘De overheid heeft geen idee wat we doen’

videoVoor de saunabranche is de uitgestelde openingsdatum van 1 september een hard gelag. Fabian Dolman van saunagigant Quality Wellnessresorts, eigenaar van onder meer Thermen Berendonck in Wijchen en Thermen Bussloo, is furieus. ,,Uitstel tot 1 september is de doodsteek voor een groot deel van de bedrijven in onze sector.” 

29 reacties

 • N Smits

  6 maanden geleden
  Mijn lijf is zo gebaat bij sauna bezoeken, en de warme baden en ontspanning. Ik mis mijn maandelijkse bezoek vreselijk. Daarnaast zijn deze sauna bedrijven al ingericht op 1.5 meter en dat ging vorig jaar prima. Onbegrijpelijk gewoon ik had gehoopt lekker met pasen naar de sauna te kunnen. Als je ziet hoe de aantallen oplopen ligt het niet aan de horeca, niet aan de sauna, niet aan de pretparken en dieren tuinen En deze sectoren hebben het loeizwaar.
 • Mies Gooyer

  8 maanden geleden
  Wat "ze" doen.... Alle faillissementen, nou en. 80% van jongeren zit tegen burn-out aan, maar dat maakt niet uit. Baan kwijt en huis kwijt. Tja, had je maar oud en zwak moeten zijn. Het gaat om de ouderen en zwakkeren, die gaan "misschien" dood.
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Dadelijk zijn de sauna's in Duitsland 3 maand eerder open als in Nederland....!Rutte vertelde begin dit jaar trots... het gaat goed met Nederland zowel met de werkgelegenheid als met de financiën.Rutte luistert teveel naar het RIVM - Corona wordt met de week minder als ik het RIVM hoor dan zitten we over een jaar nog steeds met de 1,5 meter samenleving... waar zijn ze mee bezig?
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Rutte en het RIVM zijn veel te bang... als het aan hun ligt dat zitten we volgend jaar nog steeds met de 1,5 meter samenleving.Corona wordt iedere week minder... in Duitsland gaat steeds meer open.Het zal toch niet zo zijn dat we in juni naar Duitsland moeten voor een sauna?Als ze hier pas in september open mogen, dan hebben de mensen in Duitsland een abonnement afgesloten... dat is einde verhaal.
 • Rob Kram

  1 jaar geleden
  Niet zo zeuren Fabian! Puur beleid wat je notabene zelf in stand houdt! Gratis kaarten en zoveel mogelijk mensen naar binnen pompen om omzet aantallen te halen. Veelal ‘zwembad’ publiek komt een dagje naakte mensen kijken. Dat is het niveau van de afgelopen jaren bij deze familie. De echte vaste bezoekers (en vast trouw! personeel) is ‘m allang gepeerd! Hoe zat het ook alweer met de badkleding dagen? Wiens idee was het ook alweer om dat elke dinsdag in te voeren? En dan durf jij met droge ogen te beweren dat de hygiëne voorop staat? Dit bedrijf is een geldmachine, niks meer!

Maas en Waal