Saunabranche woedend over datum heropening: ‘De overheid heeft geen idee wat we doen’

videoVoor de saunabranche is de uitgestelde openingsdatum van 1 september een hard gelag. Fabian Dolman van saunagigant Quality Wellnessresorts, eigenaar van onder meer Thermen Berendonck in Wijchen en Thermen Bussloo, is furieus. ,,Uitstel tot 1 september is de doodsteek voor een groot deel van de bedrijven in onze sector.” 

De geboorte van zijn zoons en de de aanslagen van 9/11 staan nog op het netvlies gegrift bij Fabian Dolman. Hij weet nog precies waar hij toen was. Onlangs kwam daar een nieuw moment bij: de persconferentie over de corona-maatregelen op zondag 15 maart, iets voor zessen.

 ,,Dat moment vergeet ik nooit meer. Ik hoorde dat binnen een kwartier al onze vier grote resorts dicht moesten. ‘Dat kan helemaal niet’, dacht ik’’, zegt hij. Sinds vorig jaar is hij algemeen directeur van familiebedrijf Quality Wellnessresorts, waarmee hij de leiding heeft over Thermen Bussloo, Thermen Berendonck (Wijchen), Thermen Soesterberg en Thermen Bad Nieuweschans. 

Quote

We hebben de grootste investe­ring uit onze geschiede­nis gedaan, met alle risico’s van dien

Fabian Dolman, Quality Wellnessresorts

Tot dat moment was vooral 2019 een bewogen jaar, niet wetende voor welke storm – of beter gezegd stilte – hij stond. Zijn bedrijf nam Thermen Bad Nieuweschans in Groningen over en opende het fonkelnieuwe Thermen Berendonck in het Gelderse Wijchen, waarmee Quality Welnessresorts de grens van één miljoen bezoekers per jaar bereikte. Ook nam Dolman na veertien jaar het stokje van zijn vader als algemeen directeur over. 

Fabian Dolman van Quality Welnessresorts in een lege sauna van Thermen Bussloo. Tot 1 september blijft die sauna nog leeg, tot frustratie van Dolman.
Volledig scherm
Fabian Dolman van Quality Welnessresorts in een lege sauna van Thermen Bussloo. Tot 1 september blijft die sauna nog leeg, tot frustratie van Dolman. © Rob Voss
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal