Saunabranche woedend over datum heropening: ‘De overheid heeft geen idee wat we doen’

videoVoor de saunabranche is de uitgestelde openingsdatum van 1 september een hard gelag. Fabian Dolman van saunagigant Quality Wellnessresorts, eigenaar van onder meer Thermen Berendonck in Wijchen en Thermen Bussloo, is furieus. ,,Uitstel tot 1 september is de doodsteek voor een groot deel van de bedrijven in onze sector.” 

27 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  8 maanden geleden
  Dadelijk zijn de sauna's in Duitsland 3 maand eerder open als in Nederland....!Rutte vertelde begin dit jaar trots... het gaat goed met Nederland zowel met de werkgelegenheid als met de financiën.Rutte luistert teveel naar het RIVM - Corona wordt met de week minder als ik het RIVM hoor dan zitten we over een jaar nog steeds met de 1,5 meter samenleving... waar zijn ze mee bezig?
 • de heer J. Zomers (67)

  8 maanden geleden
  Rutte en het RIVM zijn veel te bang... als het aan hun ligt dat zitten we volgend jaar nog steeds met de 1,5 meter samenleving.Corona wordt iedere week minder... in Duitsland gaat steeds meer open.Het zal toch niet zo zijn dat we in juni naar Duitsland moeten voor een sauna?Als ze hier pas in september open mogen, dan hebben de mensen in Duitsland een abonnement afgesloten... dat is einde verhaal.
 • Rob Kram

  8 maanden geleden
  Niet zo zeuren Fabian! Puur beleid wat je notabene zelf in stand houdt! Gratis kaarten en zoveel mogelijk mensen naar binnen pompen om omzet aantallen te halen. Veelal ‘zwembad’ publiek komt een dagje naakte mensen kijken. Dat is het niveau van de afgelopen jaren bij deze familie. De echte vaste bezoekers (en vast trouw! personeel) is ‘m allang gepeerd! Hoe zat het ook alweer met de badkleding dagen? Wiens idee was het ook alweer om dat elke dinsdag in te voeren? En dan durf jij met droge ogen te beweren dat de hygiëne voorop staat? Dit bedrijf is een geldmachine, niks meer!
 • Tielenaar

  8 maanden geleden
  Dat zwembaden wel open zijn en in OV geen 1,5 meter dictaat van Rutte omdat het niet werkt zegt Rutte maar schijn vertoning mondkapjes waarvan Rutte zelf zegt geen nut schijn veiligheid. En ondertussen mag oa een restaurant, sportschool, niet open en mogen pas in september waar op gebaseerd? en wat hoort je nog van Rutte over groeps immuniteit en ondertussen ga de economie de vernieling in voor dit inconsequent beleid en dan te bedenken dat de kans op besmetting 0,02 is en de risico groep 70 plussers zijn en deze massaal besmet raakt zijn in verpleeghuizen door gebrek aan beschermende kleding
 • KNijmegenaar

  8 maanden geleden
  Er gaan ook zoveel mensen juist naar de sauna om te proesten. En het gaat hier niet om overmatig gebruik van Coronabier waardoor je wellicht gaat proesten, maar om het Covid-19 virus dat bij mensen die nog geen (merkbare) klachten hebben zich voornamelijk verspreid via druppeltjes en aerosolen die met gewoon praten vrijkomen. En deze verspreiden zich niet zo snel (>1,5m) in de hete stoom, die zijn dan allang neergeslagen.
 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Maas en Waal