Beeld van de winderige Maas en Waalreut van 2016, toen noodgedwongen vooral loopgroepen de optocht domineerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de winderige Maas en Waalreut van 2016, toen noodgedwongen vooral loopgroepen de optocht domineerden. © Jan Rikken

Spannend: houdt de wind de praalwagens thuis?

MAAS EN WAAL - Organisatoren van Maas en Waalse carnavalsoptochten moeten goed nadenken over het wel of niet toelaten van ‘windgevoelige objecten’ in de stoet. Zaterdag, maar ook op zondag, is de verwachte wind zo sterk dat extra veiligheidsmaatregelen op hun plaats zijn, zegt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Die deelt sinds dinsdag dagelijks een weerbulletin met gemeenten en organisatoren. Voor zaterdag staat windkracht 5 in de sterren, met windvlagen tot wel 65 kilometer per uur (kracht 8). Dan is het mogelijk niet veilig met kwetsbare wagens langs publiek te laten rijden, of om mensen hoog op praalwagens te laten staan, aldus een woordvoerder. Vanaf windkracht 6 is het advies grote wagens echt uit te sluiten.

Quote

We raden mensen ook aan om, bijvoor­beeld, voor poncho's te zorgen en droge kleding in de buurt te hebben voor na de optocht

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal