Spannend: kunnen onze luiers straks allemaal naar Weurt?

videoWEURT - Het is nog altijd niet zeker of jonge ouders en zorginstellingen binnenkort hun luier- en incontinentiemateriaal apart kunnen gaan aanbieden voor de productie van kunststofkorrels en groene energie. De in de wereld unieke ‘luierreactor’ die afvalverwerker ARN in december in werking zette, wordt nog steeds uitgebreid getest.

5 reacties

 • kees bakker

  2 jaar geleden
  groene dumpings- praktijken.En de rioolzuivering om de gevaarlijke produkten af te voeren.4% medicijnresten worden gedumpt in de natuur, en waar de absorptiekorrels blijven,dit kunststof verdwijnt met het rioolslib? zo het oppervlakte water inRadioactieve luiers. levens gevaarlijk ziekenhuis afval, allemaal via het riool weg.Omdat het rioolzuivering de vergunningen heeft. En wat levert het op? een heleboel subsidie geld.Maar een smeriger milieu. subsidies en vergunningen zijn verkregen door het zwijgen van deze dumpingen
 • Pietertje

  2 jaar geleden
  Vreemd dat er hier vergunningen voor zijn afgegeven. De ARN wil alleen maar meer en meer. En straks als stok achter de deur dat ze moeten uitbreiden omdat ze niet aan de warmtevraag van het warmtenet kunnen voldoen. Nee, stop eens een keer met uitbreiden.
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Luiers door een wringer halen en in de oven, klaar. Maar ja, waarom makkelijk en goedkoop als het ook anders kan...
 • Poe

  2 jaar geleden
  Bruin-gele energie dekt de lading beter lijkt mij 
 • Pal

  2 jaar geleden
  het stinkt er nu al elke dag
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Maas en Waal