Volledig scherm
Diana en Bennie Aalders, sinds dit jaar beheerders van De Blije Dries. © Koen Verheijden

Speeltuin Blije Dries in Wijchen ook in wintermaanden open

WIJCHEN - De Wijchense speeltuin De Blije Dries gaat ook in de wintermaanden open. Bij wijze van proef zijn kinderen er - behalve in december - ook op woensdag- en zondagmiddag welkom.

Quote

Kinderen laten zich niet snel weerhouden door een beetje kou. Het is juist goed voor ze om ook in de winter in de buiten­lucht te bewegen.

bestuurslid De Blije Dries

Normaal gesproken ging na de herfstvakantieweek de speeltuin tot tweede paasdag op slot. Maar met de twee nieuwe beheerders - Diana en Bennie Aalders - die er dit seizoen aan de slag gingen, heeft De Blije Dries een flinke impuls gekregen. ,,Zowel de horeca als de speeltuin lopen organisatorisch fantastisch", laat een woordvoerster van het Blije Driesbestuur weten. ,,Daarnaast is spelen in de sneeuw voor kinderen ook leuk. Kinderen laten zich minder snel door koud weer weerhouden, en het is goed voor ze om ook in de wintermaanden in de buitenlucht lekker te bewegen." 

Dus blijft De Blije Dries tot aan het paasweekend - 21 en 22 april in 2019 - op woensdag- en zondagmiddagen geopend. Tot 17.00 uur, want daarna is het zeker in december en januari donker. Openstelling op zaterdagmiddag was voor het Blije Driesbestuur geen optie: ,,Dan zijn veel kinderen op de sportclub." En ook december blijft het speelpark op slot: ,,Dat is toch een maand met sinterklaas, kerst, meer huiselijke gezelligheid en andere winteractiviteiten zoals Wijchen Schaatst."

Daarnaast bieden de beheerders meer mogelijkheden aan voor besloten kinderfeestjes. ,,Dan gaan we met een groepje kinderen hier in de feestzaal bijvoorbeeld cupcakes bakken of zelf pizza's maken", zegt Diana Aalders. ,,In principe ook op de woensdag- of zondagmiddag. Maar voor grote groepen kan het eventueel ook op afspraak op andere middagen.”

56.000 betalende bezoekers

Overigens heeft De Blije Dries tot nu toe een uitstekend seizoen achter de rug. Het bezoekersaantal steeg dit 56e seizoen met 10 procent naar 56.000 betalende speelliefhebbers. Ook op de uitzonderlijk hete dagen in juli en begin augustus waren de bezoekersaantallen goed. ,,Al zag je toen wel dat de middag, als het boven de 35 graden was, gemeden werd", heeft het bestuur ervaren. ,,Dan kwamen de gezinnen al vroeg in de ochtend, om rond het middaguur weer te gaan. Of juist laat in de middag en avond, als de extreme zonkracht minder werd."

Het rookverbod dat sinds dit seizoen in vrijwel het gehele speelpark geldt, wordt volgens Aalders goed nageleefd. ,,Een enkeling sputtert nog wat tegen. Maar uiteindelijk snapt iedereen het doel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal