Volledig scherm
station Wijchen, met sprinter © dg

Sprinter vanuit Oss/Den Bosch richting Nijmegen vaakst te laat op station Wijchen

WIJCHEN - De Sprinters vanuit Oss/Den Bosch richting Nijmegen/Arnhem kwamen vorig jaar het vaakst te laat aan op station Wijchen. De andere Sprinters - voorheen stoptreinen geheten - noteerden aanmerkelijk betere aankomsttijden voor station Wijchen.

ProRail houdt op alle spoorlijnen de vertrektijden bij, waarbij meer dan 3 minuten te laat als 'vertraagd’ te boek komt te staan. De Sprinter vanuit Dordrecht/Den Bosch naar Nijmegen/Arnhem haalde vorig jaar een punctualiteit van 86,9 procent. Het jaar ervoor was dit nog 88,7 procent. 

Vertragingskans

In dezelfde richting deed de Sprinter Wijchen-Zutphen het vorig jaar een stuk beter: 91,5 procent reed op tijd. Dat deze trein zich beter aan de tijden kan houden, komt vermoedelijk doordat de trein vanuit Dordrecht er al een kleine 100 kilometer - via Breda en Tilburg - op heeft zitten. En hoe langer de afstand, hoe meer kans om onderweg ergens vertraging op te lopen. 

De andere kant op - vanuit Nijmegen - reden de treinen vorig jaar nog beter op tijd. De Sprinter vanuit Zutphen met Wijchen als eindpunt reed in 96,1 procent van de ritten op tijd; 0,6 procent vaker dan in 2017. De doorgaande Sprinter vanuit Arnhem richting Den Bosch/Oss/Dordrecht kwam in 94,1 procent op tijd en dat is 0,3 procent minder dan in 2017. 

Volledig scherm
Wijchenaren in de ochtendspits op weg richting Nijmegen. © Eveline van Elk

Gemiddeld rijdt in Nederland 92 procent van de treinen op tijd, waarbij de norm minimaal 90 procent is. Station Wijchen wordt op een gemiddelde werkdag gebruikt door ongeveer 4.300 reizigers. Van/naar Nijmegen/Arnhem is er - sinds in 2015 een derde perronspoor werd aangelegd - een kwartierdienst, van/naar Oss/Den Bosch een halfuursdienst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal