Volledig scherm
Foto: Flip Franssen

'Sprookjesfestijn Wijchen kan nog drukker'

WIJCHEN - Het Wijchense Sprookjesfestijn trok vorig jaar naar schatting zo'n 30.000 bezoekers. Wat de winkeliers betreft komen er volgende maand meer bezoekers op het festival af.

Ze promoten evenement de komende weken daarom niet alleen in Wijchen en Nijmegen en omstreken, maar ook in de dorpen in de gemeente Heumen en het Land van Cuijk.

Bezoekers
Wijchen kan een toenemende stroom bezoekers nog prima aan, zegt organisator Karen van Dam van het centrummanagement. Dat in tegenstelling tot het evenement Ravenstein bij Kaarslicht. Dat veel bekendere evenement ging aan zijn eigen succes ten onder. Het kleine stadje kon de mensenmassa en het autoverkeer niet meer aan en organiseert het succesnummer niet meer.

Meer plek
„Kaarslicht trok mensen van heinde en verre, treinstellen werden verlengd", zegt Van Dam. „Dat valt in Wijchen nog wel mee. Veel bezoekers komen uit Wijchen zelf. Dat scheelt verkeer. Bovendien hebben wij twee dagen en gewoon meer plek dan in Ravenstein.”

Figuranten
De vierde editie van het Sprookjesfestijn is in het weekend van 17 en 18 december en volgt grotendeels hetzelfde stramien als vorig jaar. Er zullen wel meer figuranten door de straten zwerven. De ongeveer dertig sprookjesfiguren vielen vorig jaar wat weg in de drukte.

Maas en Waal