Volledig scherm
PREMIUM
Stemmig gezang op de Markt in Wijchen tijden de opening in 2016. © Paul Rapp

Sprookjesfestijn Wijchen mist geld voor vernieuwing: ‘Mensen haken af als elk jaar hetzelfde is’

WIJCHEN - Wil het succesvolle Kerstsprookjesfestijn in Wijchen een langdurige traditie worden, dan zal er extra geld moeten komen om het evenement mee te vernieuwen. Dat zegt aantredend centrummanager Yvette Akkermans.

Ondernemers en vrijwilligers komen elk jaar wel met een wat andere invulling van hun eigen stukje van het festijn, maar aan de opzet van het evenement verandert al jarenlang niets.

,,Maar die behoefte is er wel. Je moet mensen niet elk jaar precies hetzelfde bieden. Dan haken ze af. Een andere opstelling, een grote nieuwe tent: je moet iets anders doen. Dan zullen we echter ergens geld vandaan moeten krijgen. Het is nu al moeilijk genoeg de boel draaiende te houden.”

De kosten van het festijn worden, behalve door afzonderlijke ondernemers en sponsors, grotendeels door het Centrummanagement gedragen. Dat heeft een vast jaarlijks budget dat wordt opgebracht door een ondernemersbelasting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal