Stellen bouwen ecologisch wijkje in Alverna: ‘Er is ruimte voor onenigheid, daarna altijd weer samen verder’

ALVERNA - Drie stellen bouwen een ecologisch wijkje aan de rand van Alverna. Om samen oud te worden en voor elkaar te zorgen als dat nodig wordt. 

3 reacties

 • Heidi Theunissen

  2 maanden geleden
  Wanneer het doel oa is dat je elkaar kan helpen als je ouder wordt is het dan slim om dat te doen in dezelfde leeftijdscategorie ?
 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  @ Dirk de Vries, in het buitengebied is sporadisch bouwen van woningen mogelijk, maar dan wel kleine aantallen en ver uit elkaar. Dat maakt het ook te duur voor betaalbare woningen, die kunnen alleen op kleine kavels en dicht bij elkaar. Maar er staan in Wijchen ook projecten op stapel waar wel betaalbare koop- en huurwoningen komen.
 • Dirk de Vries

  2 maanden geleden
  Prachtig initiatief. Nu nog voor de lokale jeugd betaalbaar bouwen. In plaats van 3 grote vrijstaande huizen had hier ook een wijkje kunnen staan met 10 woningen. Ipv moestuin een speeltuin waar dan ook iedereen gebruik van kan maken. Maar goed. Dat zal wel te weinig opbrengen allemaal.
 1. Kringloopmagazijn Het Goed puilt uit, Groesbeek begonnen aan inhaalslag: ‘Kom je spullen brengen’
  PREMIUM
  2

  Kringloop­ma­ga­zijn Het Goed puilt uit, Groesbeek begonnen aan inhaalslag: ‘Kom je spullen brengen’

  NIJMEGEN / WIJCHEN / GROESBEEK - De magazijnen met opgeslagen tweedehands spullen van kringloopwinkel Het Goed barsten zowat uit hun voegen. De winkel met vestigingen in Nijmegen en door heel Nederland was tijdens de lockdown gesloten. ,,Maar we zijn wel doorgegaan met het innemen van herbruikbare spullen. De magazijnen zitten goed vol, kun je zeggen”, laat een woordvoerder van Het Goed weten.

Maas en Waal