Straten in regio kleuren nóg niet massaal oranje voor Leeuwinnen: ‘Helaas minder animo bij de mannen’

video/foto-slideBOXMEER/ HERNEN - Van vlaggetjes tot rood-wit-blauwe spandoeken. Voor de mannen van het Nederlands elftal kleuren veel straten in de regio traditiegetrouw oranje voor een EK of WK. Nu de voetbalvrouwen moeten spelen, is van versieringen vooralsnog amper sprake. Hoe zit dat?

Volledig scherm
De Cuijlenburg in Boxmeer, een van de straten in de regio die wél is versierd met oranje vlaggetjes. Hier woont de vader van Oranje-speelster Kika van Es. © Ed van Alem

De gehele Dorpsstraat hing vol met oranje vlaggetjes. Achter Caféesterij De Toekomst verrees een heuse oranje minicamping. En als klap op de vuurpijl deden de bekende dj’s van De Coen en Sander Show verslag van de Oranjegekte bij het café. Heel Hernen kleurde de afgelopen jaren oranje tijdens grote eindtoernooien van het Nederlands mannenelftal.

Nu het WK voor vrouwen in Frankrijk vandaag van start gaat, is de Dorpsstraat van de plaats bij Wijchen leeg. Het enige voorwerp met een oranje tint, is de brievenbus aan het einde van de weg. ,,En ons bord natuurlijk’’, zegt Anita van Bronkhorst (52), terwijl ze wijst naar de oranje letters op de gevel van haar zaak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal