De spreiding van AED’s over het land van Maas en Waal: in zeventien gebieden hangen te weinig AED's die permanent beschikbaar zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De spreiding van AED’s over het land van Maas en Waal: in zeventien gebieden hangen te weinig AED's die permanent beschikbaar zijn. © Marcel Kuster

Te weinig AED's in Land van Maas en Waal

NIJMEGEN - In grote delen van het Land van Maas en Waal hangen te weinig AED's. Dat blijkt uit gegevens van de Hartstichting. Een AED is een apparaat waarmee eerste hulp gegeven kan worden aan iemand met levensbedreigende hartritmestoornissen. 

Een AED (automatische externe defibrillator) is een apparaat dat gebruikt wordt wanneer iemand een hartstilstand, of, preciezer gezegd, levensbedreigende hartritmestoornissen heeft. De AED geeft een elektrische schok, waardoor het hart ‘gereset’ wordt. 

Op de website van de Hartstichting is te zien of een gebied over voldoende AED's beschikt. Het gaat dan om AED’s die buiten hangen en 24 uur per dag beschikbaar zijn. AED's die bij bedrijven of instellingen binnen hangen worden niet meegerekend.

Quote

Over het algemeen gaat het goed in Nederland

Ron Sinnige, woordvoerder Hartstichting
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal