De spreiding van AED’s over het land van Maas en Waal: in zeventien gebieden hangen te weinig AED's die permanent beschikbaar zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De spreiding van AED’s over het land van Maas en Waal: in zeventien gebieden hangen te weinig AED's die permanent beschikbaar zijn. © Marcel Kuster

Te weinig AED's in Land van Maas en Waal

NIJMEGEN - In grote delen van het Land van Maas en Waal hangen te weinig AED's. Dat blijkt uit gegevens van de Hartstichting. Een AED is een apparaat waarmee eerste hulp gegeven kan worden aan iemand met levensbedreigende hartritmestoornissen. 

8 reacties

 • Ook

  2 jaar geleden
  Voor mij mag Theo B. dat helemaal zelf bepalen en zullen zijn naasten het daar ook gewoon mee moeten doen.l 
 • elco

  2 jaar geleden
  Denk er nog eens goed over na Theob want je renovatie is van levensbelang heb je d a n helemaal niets meer om te leven . Best wel een egoïstisch ben je dan als je niet naar je nabestaanden kunt blijven kijken 
 • Wamelnaar

  2 jaar geleden
  Iemand die reanimeert zal nooit afgaan op wat een familielid zegt. Wie weet is het een toevallige passant of bezoeker. Alleen met een ketting of tatoeage op de borst heb je resultaat
 • 123

  2 jaar geleden
  U kunt een ketting bestellen waar op staat “niet reaniameren” u dient deze 24/7 te dragen. Als u deze niet draagt word de reanimatie toch gestart. 
 • Gijs

  2 jaar geleden
  Er is inderdaad een hanger. Beste is gewoon om dit kenbaar te maken aan uw naasten, dat vergroot de kans van slagen 
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Maas en Waal