Kinderen maken zelf haargel.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen maken zelf haargel. © Eveline van Elk

Techniekdag viert 10-jarig feestje met 450 kinderen

WIJCHEN - Zo’n 450 leerlingen van basisscholen in de gemeente Wijchen gaan komende vrijdag aan de slag met techniek. Voor de tiende keer staat de Wijchense Techniekdag op het programma in de Olympichal. Een gesprek met organisatoren, en combinatiefunctionarissen techniek, Helma van Hezewijk en Piet Derks.

Hoe ziet de techniekdag eruit?
Derks: ,,De dag bestaat eigenlijk uit twee dingen. De ontwerpen die de leerlingen op school maakten voor de inrichting van ‘Tussen Kasteel & Wijchens Meer’ worden tentoongesteld en beoordeeld. De drie beste inzendingen krijgen een stimuleringsprijs van 200 euro, die ze aan techniek moeten besteden. Verder verzorgen bedrijven en scholen uit de regio er 25 workshops. Want we willen dat kinderen op de techniekdag zelf aan de slag gaan, kennismaken met techniek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal